|
prosze o fachowa pomoc |
| Autor |
Wiadomość |
mlody0905
|
Wysłany: Czw 29 Sty, 2009 prosze o fachowa pomoc
|
|
|
Witam jestem tu nowy tylko nie zetnijcie mnie odrazy ze coś zrobiłem źle. Mam pytanie - czy za 200 tyś wybuduje dom z bali? A oto kilka wskazówek:
- posiadam działkę budowlana
- powierzchnia domu do 90 m2
Prosiłbym o namiary jakiejś dobrej firmy z Pomorza. |
|
|
|
|
|
Buduj z drewna
|
Wysłany: Polecamy
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
Jotka45
Jotka45
|
Wysłany: Czw 29 Sty, 2009
|
|
|
| Promopack. |
|
|
|
 |
|
JaKuBa
|
Wysłany: Pią 30 Sty, 2009
|
|
|
| O ile wiem Promopack nie buduje domów z bali. Chyba że się mylę. A jak poczytasz na forum, to nie najlepiej piszą o tej firmie. Dlaczego zatem polecasz? A moze jesteś z Promopacku? |
|
|
|
 |
|
mlody0905
|
Wysłany: Pią 30 Sty, 2009
|
|
|
| a czy ktoś coś wie o firmie ZODAN maja swój oddział w Cieplewie kolo Pruszcza Gdańskiego |
|
|
|
 |
|
Iwona W
|
Wysłany: Sob 21 Mar, 2009
|
|
|
| Chcę wybudować dom drewniany, polećcie proszę jakieś firmy działające na terenie woj. śląskiego. Czy ktoś miał może do czynienia z firmą Focus Holding? |
|
|
|
 |
|
piter372009
|
Wysłany: Sob 13 Cze, 2009
|
|
|
Też mam ten problem,tylko ja chciałbym się zmieścić w 150 tyś. za ok 100 m2. Tez nie mam firmy a działkę właśnie przepisuje na siebie.
Myślę samemu to wykonać "TYLKO GDZIE MOŻNA KUPIĆ GOTOWE ELEMENTY DO POSKŁADANIA" |
|
|
|
 |
|
Wojciech Nitka
Ekspert
Pomógł: 20 razy Dołączył: 19 Sie 2004 Posty: 2059 Skąd: Gdańsk
|
Wysłany: Nie 14 Cze, 2009
|
|
|
| piter372009 napisał/a: | | "TYLKO GDZIE MOŻNA KUPIĆ GOTOWE ELEMENTY DO POSKŁADANIA" |
Osobiście jestem przeciwnikiem samodzielnemu stawianiu domu. Nie to robią fachowcy. Ale jeżeli już chcesz samemu montować dom powinieneś mieć opracowany projekt, w którym będzie schemat kolejności montażu poszczególnych elementów. To Ci ułatwi prawidłowy monataż. Powinieneś tak schemat żadać od firmy, która Ci takowe elementy dostarczy.
Na rynku jest wiele firm, które takowe elementy mogą Ci wyprodukować. Podaj na priva rejon kraju w jakim zamierzasz budować, a postaram Ci się podpowiedzieć z którą z firm najlepiej rozmawiać. |
|
|
|
 |
|
domydrewno
|
Wysłany: Sro 14 Lip, 2010
|
|
|
| mlody0905 napisał/a: | | a czy ktoś coś wie o firmie ZODAN maja swój oddział w Cieplewie kolo Pruszcza Gdańskiego |
Znam tą firmę od kilku lat. W Cieplewie mają tylko ekspozycję. Ogólnie mogę powiedzieć, że specjalizują się w domach z bali. Jedyny minus to fakt, że trzeba poczekać trochę zanim podejmą się roboty, ale to wynika z faktu, że mają dużo zleceń. Widziałem i byłem w wielu domach drewnianych wykonanych przez Zodan. Wrażenie pozytywne. Polecam bliższe zapoznanie się z ich ofertą. |
|
|
|
 |
|
czorcik23
|
Wysłany: Czw 15 Lip, 2010
|
|
|
| Domydrewno - Zodan to napisał 1.5 roku temu |