FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja   ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat
Stary domek szkieletowy
Autor Wiadomość
benq

Wysłany: Sob 24 Lip, 2010   Stary domek szkieletowy

Witam wszystkich!
Jestem tu nowy, ale przeczytałem prawie całe forum i nadal nic nie wiem! Problem polega na tym, że mogę tanio pozyskać stary domek szkieletowy do przeniesienia. Zastanawiam się nad wyremontowaniem go, ociepleniem, wybudowaniem kominka z ogrzewaniem ciepłym powietrzem itd. i przystosowaniem do zamieszkania jako całoroczny. Ale mam wiele wątpliwości, nawet znajomy projektant, który ma opracować projekt też nie potrafi ich rozwiać. Może Pan Wojciech swoim doświadczonym okiem spojrzy na to przedsięwzięcie. Postaram załączyć jakieś zdjęcia. Dodam jeszcze, że domek ma wymiary w podstawie 6 x 10 m i wys.ok.7 m.
Pozdrawiam wszystkich i czekam na jakieś podpowiedzi.

Buduj z drewna

Wysłany:    Polecamy

images_DSCI2112_zmniejszacz-pl_2160.jpg
Plik ściągnięto 25 raz(y) 104,35 KB

images_DSCI2426_zmniejszacz-pl_6875.jpg
Plik ściągnięto 19 raz(y) 134,8 KB

images_DSCI2107_zmniejszacz-pl_4151.jpg
Plik ściągnięto 21 raz(y) 132,65 KB

benq

Wysłany: Sro 28 Lip, 2010   

Witam!
Proszę o jakieś opinie i ewentualne propozycje rozwiązania problemu. Pozdrawiam wszystkich!

Wojciech Nitka 
Ekspert

Wysłany: Sob 31 Lip, 2010   

Po pierwsze - oddaj zagadnienie projektantowi, który zna się na wymaganiach w zakresie budownictwa drewnianego a nie "po znajomości". To nic dobrego nie wróży.
Po drugie - by móc cokolwiek napisać na temat ewentualnego docieplenia budynku, niezbędna jest znajomość szczegółów, np. jaki jest układ warstw w ścianie, jaki jest układ warstw w połaci dachu.
Po trzecie - tak szczerze? - o nic konkretnego nie pytasz - informujesz tylko że chcesz adaptować stary domek i bym spojrzał na to przedsięwzięcie.
A zatem - zmień projektanta i ... napisz czego tak naprawdę oczekujesz ode mnie i Forumowiczów.

Odpowiedz do tematu